Bozkır Mahalleleri

Bozkır Zengibar Kalesinde yasa dışı kazı yapan 7 kişi yakalandı.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde yer alan Zengibar Kalesi olarak bilinen Roma döneminin en büyük eyaletlerinden İsaura Antik Kenti kalıntılarında kazı yapan yedi kişi yakalandı.  

Alınan bilgiye göre, Zengibar Kalesi olarak adlandırılan ve tarihte Roma'nın en büyük eyaletlerinden olduğu bilinen İsaura Antik Kenti kalıntılarında izinsiz kazı yapıldığı yönünde bilgi alan Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti.

Hacılar Mahallesi'ndeki bölgeye düzenledikleri operasyonda Mehmet E. (52), Şaban Y. (58), Muhammed Y. (36), Ayhan T. (43), Yusuf E. (52), Bülent Ç. (45) ve Hulusi K.'yı (46) suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin yanlarında bulunan 2 kürek, 1 adet kazma, 5 metre halat ve 10 adet çeşitli inşaat malzemesi de ele geçirildi.

Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Bozkır Kaymakamlığından yapılan açıklamada "Kaymakamlığımız kontrolünde, İlçe Jandarma Komutanlığımız tarafından alınan bir duyum üzerine yapılan titiz planlama ve takip sonucundan Bozkır ilçesi Hacılar Mahallesi mülki sahası içerisinde bulunan Zengibar Kalesinde izinsiz kazı yapan 7( yedi ) şüpheli şahıs suç aletleri ile birlikte ele geçirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz, ilçemiz genelinde kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye aralıksız devam edecektir" denildi.  
Bozkır Zengibar Kalesinde yasa dışı kazı yapan 7 kişi yakalandı. Bozkır Zengibar Kalesinde yasa dışı kazı yapan 7 kişi yakalandı.  Reviewed by Bozkır Dernekleri on 04:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

recent posts

[recentposts]
Blogger tarafından desteklenmektedir.